The Quarry House

Originally built as a cottage over 100 years ago, The Quarry House was beautifully extended and renovated into a substantial family home between 2016 – 2018. The stunning property is nestled in expansive grounds in the side of a working quarry and enjoys extensive views over the West Yorkshire countryside. Built using impressive Yorkshire stone from the quarry itself, the house seamlessly blends old and new to deliver an impressive piece of architecture.

Cabinetry: Mayfair and Finsbury
Colour: Charcoal, Frost White, Silver

What was your vision for your new kitchen, and what was the space being used for before?

We began thinking about and planning the kitchen at the very start of the renovation and extension of the original cottages. We wanted a bright and modern yet timeless kitchen that was very spacious and functional and would become the hub of the home. We also wanted the design to flow effortlessly into the sitting area that is in the same space but slightly elevated, with views out across the countryside.

Were there any specific design features on your tick list as part of the project?

A large, functional island was something we wanted right from the off, as we often have family and friends over for dinner and entertaining but wanted to be able to use the island to host as a less formal space than the more formal dining area.

We also have a striking mine green Aga which is a main feature in the design, but we opted to include a conventional double oven and induction hob in addition to the Aga cooker to afford us more space to cook, as well as an integrated larder cupboard for storage.

How did you come to include a bar area as part of the design?

We had a long and narrow corridor connecting the kitchen to the sunroom which was a bit of a redundant space but we wanted to do something with it. Daval suggested incorporating a bespoke designed bar with an integrated wine cooler and bottle storage to bring the space to life and give it a specific purpose.

It looks fantastic and we always receive so many compliments about it. The back wall of the bar is finished with an antique brass effect mirror that runs the length of the cabinetry and makes the space look and feel much larger than it actually is, which is a great design trick.

Can you tell us your favourite part of the kitchen?

We love the whole design and the kitchen we have now is exactly as we envisaged it would be. The island is fantastic and we spend lots of time sitting, chatting and eating around it with family and friends. The integrated pantry gives us great additional storage and opting for a stacked double oven and hob is great for additional cooking space and we use it a lot. The bar area is also a favourite and we’re really glad we chose to use the space this way.

Why did you choose to work with Daval for your project?

The level of quality and service from Daval is excellent, and we will definitely work with them again on future projects. We now have our dream kitchen and would not change a thing.

Notes from the Designer

Our Designer

“The Quarry House is a stunning individual home that has been carefully and lovingly restored and extended, and it was a delight to work with our clients on the design of their bespoke fitted kitchen and home bar area.

The level of texture created by using a combination of Mayfair in Super Matt Charcoal in conjunction with Finsbury cabinetry in Silver for the overhead units really brings the space to life, and the central island wrapped in xxx granite creates a beautiful central point for the space.

The light, airy colour scheme together with the roof lights means the whole space is flooded with natural light, creating a modern, open plan feel to the centre of this beautiful home.”


Need some help and inspiration to plan a project for your home? We’d love to help. You can find the Daval showroom nearest to you, or contact our team at head office with any questions. We look forward to hearing from you!

View more Real Homes

Privacy | Terms | Health & Safety | By DCA

© Copyright Daval Furniture 1984 - 2021

Registered Office: Daval House, Spa Fields Industrial Estate, New Street, Slaithwaite, Huddersfield, HD7 5BB

VAT No: 567292704
Company No: 1830046 - Registered in England & Wales

Daval Furniture Brochures

View our stunning range of kitchens and bedrooms in a variety of different finishes, all hand crafted and made here in the UK.

Find a Daval Showroom

Product range: